vineri, 14 ianuarie 2011

Personajele din grup

Fiecare persoana este inclusa in cel putin un grup. Grupul de la serviciu, grupul de prieteni, colegii de la scoala, colegii de la facultate si asa mai departe. Nu are rost sa prelungim lista.

Dar, daca ati fost atenti, ati observat, probabil, ca fiecare grup are un anumit set de personaje. De obicei, rolurile sunt aceleasi, doar oamenii difera.

Asa ca m-am gandit asa: ca sa fie mai interesant, haideti sa facem comparatia intre clasa din liceu si grupul de colegi de la locul de munca.

La liceu avem...

1. Mascariciu' -
baiatu' (mai rar fata) care tot face giumbuslucuri, care stie trucuri magice, care iti zice bancuri si care scoate poante la foc automat.

2. "Amuzantu' " - pot fi si mai multi. E vorba de cineva invidios pe mascarici si pe succesul pe care il are si care incearca sa il imite, fara succes insa.

3. Lideru' - nu e vorba neaparat de seful clasei sau de cineva pe care scrie mare "Sef", ci de o persoana care, daca invita la chiul, este urmata fara convingere suplimentara de cel putin 5 persoane.

4. Prostu'/Proasta - fiinta care, cand deschide gura, te forteaza sa te abtii din ras. Mai are momente de sclipire, pe care le strica, la sfarsitul zilei, cu o boacana incredibila.

5. Optimistu' - Tipu' care intotdeauna zice "Hai ma sa chiulim/Fugim/Copiem etc., ca o sa fie bine". Nu e intotdeauna bine.

6. Realistu'/Reticentu' - Tipu' (de fapt, tipa) care dupa ce aude propunerea optimistului incepe sa aduca argumente ca nu este una buna. De obicei, se da cu grupu', dupa indelungi discutii.

7. Bogatu' - are bani... si atat.

8. Nesimtitu' - face misto fara nicio jena de toata lumea, din diverse motive, pe teme deranjante. De obicei, vorbim de cineva ori extrem de solid, ori de un bun cunoscator al artelor martiale.

9. Fraieru' - cam toate glumele fug spre el. Chiar daca si-ar dori sa ii bata pe toti, nu prea poate. Dar macar se consoleaza cu gandul ca "desteptul cedeaza primul".

10. Publicul - masa larga de elevi din restul clasei, care nu participa la manifestarile generale care se petrec. Prefera, in schimb, sa se uite si sa rada sau sa barfeasca.

La serviciu' avem...

1. Seriosu' -
ca altfel il da afara seful

2. Glumetu' - concediat luna trecuta, ca era neserios

3. Sefu' - face glume cu toata lumea, ii forteaza sa rada si da afara pe cine este neserios.

CONCLUZIA: Ce bine era in liceu...

Enjoy!

5 comentarii:

  1. Prea tare finalul ...." Mai bine era/este in liceu!!!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa inteleg cipi ca m-ai facut nesimtit?:))) Doar pentru ca fac karate de ceva vreme....:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine era in liceu... nostalgic ton, prea nostalgic pentru gustul meu.
    In liceu era super, recunosc, dar trebuie sa incetezi sa traiesti in trecut. vremurile bune pot fi oricand daca stii sa traiest.Daca nu vezi asta...imi pare rau. A si inca ceva oamenii sunt mai complecsi decat crezi, iar rolurile enumerate mai sus nu mai sunt valabile de cand am iesit pe portile liceului....asta sau sunt persoana serioasa a grupului, sau cea ironica, sau cea nesimtita.... oricum frumos blog si interesanta postare. bye bye

    RăspundețiȘtergere
  4. Tonul majoritatii postarilor mele este unu ironic, amuzant, usor satiric. daca tu crezi ca eu traiesc in trecut si ca nu am reusit sa ma distrez de cand l-am terminat, inseamna ca nu stii sa-mi recunosti ironia.

    nu mai incerca sa dai sfaturi de viata celui caruia nu ti le-a cerut. stiu si eu sa citesc oamenii

    RăspundețiȘtergere