joi, 27 ianuarie 2011

Frigu' in Romania

In Romania, simtul responsabilitatii trece dincolo de limita realului. Putem zice, chiar, ca ajunge undeva pe la SF, daca nu chiar la Istorie Antica (nu, nu e pleonasm!).

Dar na, ne batem joc unii de altii si, la sfarsit, ne intrebam a cui e vina?

Nu poti sa nu observi, cand mergi pe strada iarna (In Romania!!) ca gheata pe jos e mai groasa decat trotuarul in sine, ca de sus exista riscu' sa-ti pice un ditamai turturele in cap sau ca te murdaresti ca dracu' pe pantaloni atunci cand sarea si zapada topita se amesteca.

Si care-i solutia?

  • Nu mai iesiti din casa. De aia a si fost facut anotimpu' asta, ca sa stai in casa sa hibernezi. Pana la urma, daca ursii sunt mamifere, ca noi, si pot hiberna, noi de ce nu putem?
  • Va luati pantaloni scurti. Macar nu te murdaresti pe pantaloni si stii ca atunci cand te vede cineva nu arati ca si cum ai fi alergat cu Bear Grylls prin mlastina.
  • Purtati casca. Cu ce e vina autoritatilor ca se formeaza turturi? Ce, lu' Newton nu i-a cazut in cap un mar?
  • Mergeti cu feonu' ca sa topiti gheata de pe trotuar. S-ar putea sa ai o problema cu priza pentru feon, da' o scoti tu la capat.
  • Cumparati-va elicopter. De ce sa mergi pe trotuar sa aluneci sau sa calci in mocirla cand poti, la fel de bine, sa mergi cu elicopterul pana la magazinu' de vizavi sau pana la bunica-ta sa vezi ce mai face? Ei, pe bune!
Si atunci, daca tot exista atatea solutii logice si aplicabile, de ce ne mai suparam? De ce isi mai rupe lumea mainile, picioarele, de ce se stropeste si de ce isi sparge capu' cand pica o bucata de 10 kg de pe un acoperis?

Hai, copii, serios...Apucati-va de munca!!

2 comentarii: