duminică, 30 ianuarie 2011

Comedia erei noastre

Fiindca omu' a evoluat in 2000 de ani in diverse moduri, m-am gandit azi la comedie. De unde a pornit comedia si unde a ajuns.

Din locu'-n care oamenii se omorau pentru distractie (vezi Inchizitia si Ku Klux Klan), pana-n locu'-n care se fac filme porno la caterinca, au existat nenumarate variante de comedie, interbelica, postbelica, contemporana, moderna si asa mai departe. N-am chef sa o clasific, ca nu sunt analist de comedie.

Lasand la o parte stand-up-urile si filmele de comedie, singura varianta plauzibila de comedie o reprezinta sitcomurile.

Da, da. Sigur ati vazut macar un sitcom la viata voastra. Sigur stiti de Kramer din Seinfeld, cu freza lui si cu gesturile de parkinsonist. Si tocmai fiindca apar, zilnic, un trilion de sitcomuri noi, m-am gandit sa fac un top cu sitcomurile cele mai bune ALL-TIME*.

INCEPEM CU....

Locul 5: The Big Bang Theory
Mie imi place mult Penny. E foarte draguta, chiar si cu tipii aia care discuta pe limba lor. Cum niciodata nu mi-a placut fizica, jumatate din acest serial imi scapa la limbaj. Dar poantele sunt de mare calitate.



Locul 4: That 70's Show
E serialu' in care vezi cat de tampiti sunt liceenii (in sensu' bun al cuvantului...daca exista). Are 7-8 sezoane, dar n-o sa regreti daca o sa te uiti la el. Fez #1



Locul 3: Seinfeld
Are umor de toate genurile: fin, evident, grosolan, stupid, in exces si asa mai departe. N-ai cum sa nu razi. Numai cand ii vezi expresia lui Seinfeld, care parca sta sa rada in fiecare clipa, si parca-ti vine sa izbucnesti.



Locul 2: Married, with children
Va amintiti cu totii cantecu' ala sictirit, care spunea ca dragostea si casnicia sunt ca evreul si nazistul (asta daca ati stiut sa ascultati "printre randuri") si de Al Bundy, tipu' care oricat de mult iubea femeile, nu reusea sa-si insele nevasta.
Bine, baietii sigur si-o amintesc pe Kelly...




Si *drumroll*...LOCUL 1 ESTE: How I Met Your Mother
Cum sa nu iti placa serialu' asta? Cum sa nu-ti placa? Primul sezon e slab, slab de tot, da' il salveaza povestea si sezoanele urmatoare. Plus ca Barney este legen...wait for it!!!!...DARY!





* Atentie! All-time, in cazu' de fata, inseamna all-time de cand sunt destul de constient incat sa inteleg filmele (sitcomurile) si continutul lor. Plus ca acest top este propriu si personal. Oricine se simte lezat de acest top este invitat sa isi exprime opinia printr-un comentariu decent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu