miercuri, 26 ianuarie 2011

Ce sunt dusmanii?

Nici prin minte nu-ti trece acum, daca te intreb, numele unui dusman de-al tau. Nu-i asa? Probabil ca doar daca esti extrem de nervos reusesti sa te gandesti, la primul instinct, la un dusman de-al tau.

Da' intrebarea mai buna e: ei (n.r. dusmanii) se gandesc la tine?

Iar daca ii catalogam drept persoanele carora vrei sa le faci rau/care vor sa-ti faca rau (sau ambele), putem sa ii bagam lejer in cateva categorii (ce-mi mai plac posturile care au categorii in ele).

1. Periculosii -
astia sunt ai dreacu'. E genu' de dusmani cu care nu vrei sa ai de-a face fiindca, atunci cand iti zic "vin la tine si te tai", probabil se tin de cuvant.

2. Barfitorii - si astia sunt ai dreacu'. Profita de orice ocazie ca sa te vorbeasca de rau, in sufletul lor inflorind un ghiocel cu fiecare picatura de noroi pe care o arunca inspre tine. Ce dlaguts...

3. Invidiosii - fiecare persoana are cel putin un dusman d-asta. Te-ai tuns misto? Ai un dusman care vrea sa-ti ia foc paru'. Ti-ai luat masina? Ai un dusman care vrea sa ti se strice. Ai o gagica buna? Ma rog, intelegi...

4. Inconstientii - mergi pe strada si te impiedici. Automat ai un dusman inconstient, fiindca el nu este constient de raul pe care ti l-a provocat tie.

5. Tiganii - (nu neaparat de aceasta etnie) persoanele care te blesteama, iti baga mortu-n casa, iti zic de cuscra, iti baga muraturi in cur si alte alea. Mai mult nu-i duce...

6. Fumatorii - Aici e dubla perceptia: daca esti nefumator, nu-i suporti ca te intoxica (sau esti prost si ii suporti). Daca esti fumator, nu-i suporti ca iti cer tigari (sau nu-ti dau!!)

7. Tu ! - Sa-ti explic: nu te-ai gandit niciodata ca ai luat decizia gresita? Ca trebuia sa asculti instinctu'? Ca trebuie sa te lasi de cazino, dar nu poti?

Si atunci, concluzia pe care o tragem este urmatoarea:
Iubiti-va mult!

Ne vedem maine!

2 comentarii:

  1. Niciodata nu stii cine tie prieten sau dusman!...poate fii chiar prietenul pe care lai ajutat odata si cu prima ocazie iti intorce spatele si uita de ajutorul tau si se intorce inpotriva ta...( o parere )

    RăspundețiȘtergere