sâmbătă, 19 februarie 2011

Oda celor tristi

Nu mai fi trist. Nu mai sta degeaba. Fa o schimbare in viata ta.

Daca n-o faci tu, o s-o faca cei din jur. Intr-un final, o sa inteleaga lumea ca esti un prefacut. Ca esti oportunist e si mai rau, iar asta o sa le puna capac. Unu' cate unu' o sa-ti plece prietenii si o sa vezi ca nu te mai suna niciunu' sa iesiti pe afara, iar cand ii suni tu ca nu iti raspund.

Pune-ti intrebari. Esti tu de vina? Da. Dar o sa zici ca oricum ti-e mai bine fara ei, ca sigur sunt ei prosti si cu orizonturi mult diferite.

O sa ai prea mult timp liber. Azi o sa te uiti la 3 filme, maine o sa te uiti la alte 3, poimaine o sa te apuci de un joc pe internet. Jocurile browser te plictisesc, asa ca o sa ii ceri maica-tii 50 de lei si o sa iti platesti abonamentul la WoW.

O sa te joci, o sa ajungi nivelu' 85 si n-o sa treaca nicio zi fara sa bei o sticla de cola sau sa mananci o punga de chips-uri. O sa pierzi cativa ani din viata ta in aventura asta si maica-ta o sa dispere si o sa tipe la tine zilnic ca nu faci nimic si esti un trantor.

Te vei angaja, da' n-o sa dureze mult, ca nu te pricepi la ce faci si respiratia iti pute a cola si chips-uri. O sa vrei sa te apuci de slabit, ca nu-ti sta bine cu burta, dar n-o sa-ti placa sa iesi la alergat singur.

Asta e. Ramai gras, dar cu prietenii ce faci? Incepi sa racolezi grupuri de oameni pentru raiduri si iti dai seama ca nu vor sa iasa cu tine. De ce? Ca nu le plac glumele tale. Vrei sa fii lider si nu reusesti.

In fine, anii vor trece, tu te vei indopa cu produse bio si mancare chinezeasca pana cand n-o sa mai stii cum te cheama, ai tai vor muri mai devreme decat crezi, iar tu iti vei da seama ca n-ai realizat nimic in viata. In final, vei incerca sa te sinucizi, ca ti-ai pierdut si ultimii 300 de lei la cazino, dar nu vei reusi fiindca nu vei avea bani de funie, Electrica ti-a taiat curentu', iar bautura otravita pe care ti-ai cumparat-o in baru' tau preferat a fost bauta de un smecheras.

Asta e. Bine ca nu te-ai apucat si de fumat.

5 comentarii:

  1. oda asta e inspirata dintr-o experienta proprie? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. lol,ai ceva cu wow :)),nu e chiar asa cum crezi...il joc de 3 ani,si mereu am preferat sa ies in oras in loc sa stau in fata monitorului sa fumez un pachet de tigari si sa beau o sticla de cola :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim: din experienta altora
    @ robert: crede-ma ca nu aveam nimic daca nu vedeam cazuri reale. n-am zis ca tu o sa patesti ce am scris eu

    RăspundețiȘtergere
  4. Dl Ciprian la varsta de 19 ani a reusit sa defineasca viata altor oameni in niste cuvinte atat de simple...va aplaud dl Ciprian va aplaud...

    RăspundețiȘtergere
  5. da,si eu sunt prin public pe acolo cu aplauzele...

    RăspundețiȘtergere