duminică, 13 februarie 2011

Filmele bune si restu'

Hollywoodu' face filme in continuu. Si se si vand. Unele sunt bune, altele sunt naspa. Unele te fac sa plangi dupa ce le vezi, altele te fac, si ele, sa plangi...da' in sensu' Traian Basescu.

Initial voiam sa fac o comparatie intre filmele romanesti si cele americane, echilibrata din putine puncte de vedere. Am decis, uitandu-ma la o porcarie de film cu Jean Claude Van Damme sa fac diferenta intre bun si rau, intre rahat turcesc si rahat punct.

N-o mai lungesc, trec la comparatii.

Bun:
Intr-un film bun, erou' il vaneaza pe ticalos, il prinde, il aresteaza si saruta fata frumoasa la final.
Prost: Intr-un film prost, erou' il vaneaza pe ticalos prin canale, il prinde in pat cu nevasta-sa, il aresteaza, saruta fata frumoasa si danseaza o polka, ca eroii americani sunt mitologici.

Bun: Intr-un film bun, aia smecheri fac chestii imprevizibile si castiga.
Prost: Intr-un film prost, aia smecheri fac contrabanda cu droguri si kalasnikoave.

Bun: Intr-un film bun, tipa la care toti saliveaza are o atitudine pe masura.
Prost: Intr-un film prost, tipa la care toti saliveaza are vreo doi copii cu necunoscuti si e chelnerita.

Bun: Intr-un film bun, razi la glumele cu subinteles. Bineinteles, daca esti cretin, il consideri film prost.
Prost: Intr-un film prost, razi la glumele retardate, care ar fi seci daca n-ai fi fumat. Bineinteles, daca esti cretin, il consideri film bun.

Bun: Intr-un film bun, hotii scapa la final cu valiza doar ca sa vada ca e plina de prezervative, iar ei sunt impotenti.
Prost: Intr-un film prost, hotii nu mai scapa, ca-i bate van Damme cu rigla sau Justin Bieber...

Bun: Intr-un film bun nu exista clisee.
Prost: Intr-un film prost e un tip care pare sfant, e malefic, se bate bine, e cu multe femei, dar moare la sfarsit de ciuma bubonica, pe care a luat-o de la inmormantare de la bunica-sa.

Desigur, daca am omis ceva, imi cer scuze, imi rup un deget si semnez cu sangele unui inorog pe o factura Renel. Dar atat. Alte pedepse nu accept.

Enjoy!

7 comentarii:

  1. 2 chestii...
    1: credeam ca o sa dai si exemple de filme
    2:ce dracu ai cu justin bieber?!

    RăspundețiȘtergere
  2. crede-ma ca nu ai scris corect :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta clasificare, dar nu este si intotdeauna adevarata. Linia ce separa un film bun de unul prost este mai alunecoasa decat crezi, totul sta in gusturile fiecaruia. Adica uni vor ca eroul sa "erou' il vaneaza pe ticalos, il prinde, il aresteaza si saruta fata frumoasa la final." altii, dintre care din fericire nu ma numar, prefera sa-l vada murind in mod eroic si tragic. si asa mai departe. Oricum interesanta clasificare, iti respectam opiniile si gusturile.

    RăspundețiȘtergere