sâmbătă, 12 februarie 2011

Betia si gradele sale

In dex, termenul de "betie" este definit vag: BEȚÍE, beții, s. f. 1. Stare în care se află omul alcoolizat; stare de ebrietate. ♦ Consumare regulată de alcool în mari cantități; alcoolism, etilism. 2. Petrecere la care se bea foarte mult alcool; chef.

Dar, pentru omu' de rand, ce inseamna betia. Si, de fapt, unde atingi betia? Cat de mult trebuie sa bei ca sa te imbeti?

In anturajele mele, parerile sunt impartite. Am fete care l-ar pune in cap si pe Morosanu', am baieti care nu rezista nici la un pahar de apa plata si tot felu' de alte specii. Da' care ar fi gradele de betie?

Eu am invatat ca exista asa:
1. Obositu' - te chinui sa faci o gluma sau sa zici o fraza simpla, da' te incurci. Dupa 5 minute, ti se face somn. A doua zi stii ce-ai facut si razi cu prietenii.

2. Ametitu' - simti ca nu mai vezi bine, te uiti in oglinda si-l vezi pe drac in ochii tai, iar de auzit nu mai auzi nici sirenele de politie bine. Unii se opresc din baut si isi revin dupa ceva timp, altii continua. A doua zi stii ce-ai facut, doar daca te-ai oprit...

3. Butoiu' - La o petrecere de 30 de insi, nu stii de ce dupa doar jumate de ora a disparut jumate din bautura. Dupa aia il vezi pe tipu' asta. Mai are un pic si inghite kegu' cu totu'.

4. Chitrosu' - Bea mult si repede, ca poate poate dispar 20 de litri de votca prea repede. Ajunge curand sa regrete miscarea. A doua zi stie ce-a facut, dar numai prietenii lui rad...

5. Smecheru' - Asta bea in concursuri sau doar din orgoliu. "Hai capac", dupa care da pe gat un pahar de 0,25 de votca. A doua zi nu mai stie ce-a facut, iar medicii rad de crapa.

6. Sensibilu' - Astia-s favoritii mei. Beau, mai mult sau mai putin, dupa care se apuca si zic tot felu' de adevaruri prin stanga si dreapta sau se apuca sa planga ca nu le merge bine. A doua zi, toata lumea le stie secretele.

7. Altruistu' - Cel mai bun bautor. Niciodata nu isi lasa prietenii sa se imbate, da' nici nu vrea sa faca risipa, asa ca bea el tot, dupa care elimina, ca stie ca nu-i face bine. Bine, de fapt, nu cred ca elimina intentionat. A doua zi, nimeni nu rade, in afara de femeile de servici, care il pun sa curete mizeria...

Asa ca daca va regasiti pe lista asta, nu e nicio rusine. Toata lumea a baut macar o data in viata, si concluzia e ca oricat ai bea, a doua zi tot rade cel putin o persoana. Mai distractiv e cand razi tu de altii...de altruisti mai ales!

PS: E o campanie pe care o deruleaza Radio ZU: Dam panica la etnobotanica. Oamenii o sa se stranga luni, 14 feb, in Piata Victoriei sa protesteze la guvern impotriva cacaturilor alea din Spice Shop-uri. Eu n-o sa ma duc, da' daca nu stiai si vrei sa participi, gasesti aici mai multe detalii.


Un comentariu: