sâmbătă, 30 aprilie 2011

Nunta (b)anului

Pentru ca tot a fost un mare *hype* in timpu' acestor zile cu privire la nunta Printului William cu Kate Middleton si avand in vedere ca pe mine nu m-a interesat foarte tare, am decis sa iau atitudine.

Faptu' ca o lume intreaga se uita la o nunta simpla, dar cu implicatii politice, ma face sa ma intreb: ce dracu' are toata lumea?

Da, e frumos, e o nunta ca-n povesti, avand in vedere ca se casatoreste un print cu o femeie. Da' nu cumva faptu' ca asta e "nunta anului" a fost insuflat sugerat de catre presa? Adica, ei tot zicand "nunta anului", nu cumva s-a creat o senzatie subconstienta ca asta e adevaru'?

Si, pana la urma, de ce s-a uitat lumea la nunta asta?

Faptu' ca 400 de televiziuni, radio-uri si site-uri din lume au facut reclama pe baza acestui grandios eveniment nu reflecta decat foamea de rating si de bani, din care o parte au ajuns chiar la, cine credeti?, familia regala.

Adevaru' e, fara sa mananc cacat, ca e o nunta ca-n vise, pentru ca-si permit. E adevarat si ca lumea are un deja-vu, dupa nunta lui Charles cu Diana, si poate ca si asta ii innebuneste pe oameni. Da' cata lume se gandeste, cu adevarat, la culisele nuntii?

La adevaratele motive pentru care s-au casatorit si a fost asa mare tam-tam (in afara de bani)?
La cine sunt, cu adevarat, cele doua personaje care se casatoresc (in afara de titulatura de print a lui William si de fata simpla a lui Kate?)

Varianta mea e asta: William, presat de imaginea de copil rasfatat si ajuns la varsta de 28 de ani, dar cu o prietena draguta, este fortat de imaginea familiei regale sa se schimbe in fata oamenilor. Acum, casatorit, e un familist, iar in cazu' in care batrana (God save the Queen!) sau ta-su' moare, iar el preia regatul Marei Britanii, sa nu fie contestat, cel putin din cauza imaginii, de popor.

Bine, ca eu sunt un muritor care chiar nu stie ce e adevarat si ca astea-s doar pareri personale e alta mancare de peste.

E o lume superficiala, parca asta-i problema. Dintre solutiile a 1000 de tragedii si o iluzie de un minut, alegem iluzia. Parca e frumos sa ne mintim asa.

18 comentarii:

  1. Sa insurat printu angliei? (anonimu anonim /hugz)

    RăspundețiȘtergere
  2. Meanwhile in Africa...(scz ca nu sunt original in commentu asta , dar ...)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cateva lucruri au fost de apreciat in toata chestia asta si m-a pus putin pe ganduri. Pe sutele alea de mii de britanici nu le-a scos in strada foamea, nici ura, nici guvernul si nici pensiile/salariile micsorate. Au iesit cu sutele de mii pentru ,,un ceva"... pozitiv. E o chestie sa stii.
    Si intr-adevar nunta asta a fost un prilej pentru familia regala sa faca bani. FOARTE MULTI BANI.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Andreea: nu m-am legat de britanici, in mod deosebit, ci de restu' lumii

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici nu am insinuat ca te-ai fi luat de ei. Era asa... suplimentar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer, nici eu nu imi explic de ce era ditamai poporu` in fata balconului ala , puteau foarte usor sa vada de acasa cum a vazut toata planeta si app. de faza cu banii , familia regala a lu` peste a facut un "Antonov" de lire sterline , pe ce ? Pe 2 pupaturi :))! Cum era aia : Glumele bune sunt deobicei cele proaste facute bine:))! Deci... 2 pupaturi facute bine aduc un Antonov de lire!

    RăspundețiȘtergere
  8. nush de unde o scoateti cu facutu banilor cand ei au cheltuit milioane de lire sterline pe treaba asta

    RăspundețiȘtergere
  9. facutul banilor....nu prea cred avand in vedere ca vorbim de o putred de bogata dinastie. si avea nevoie ca micul print sa se casatoreasca, din n motive, si ce este rau in asta?
    de ce se uita lumea? simplu pentru ca este altceva decat viata de zi cu zi, pentru ca prin aceasta nunta descopera o lume de fast si lux in care ei nu traiesc, si cred ca a fost frumos sa vezi ca oameni LASA JOS INVIDIA SI PREJUDECATILE, si se uita toti cu admiratie la acest eveniment.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ ultimii 2 anonimi: or fi cheltuit ei 10 milioane de euro (desi nu a costat atat), dar au castigat cel putin 20. pot fi ei putrezi, vorbim de o familie regala, nu de un guvern. Faceti diferenta.

    @ ultimu' anonim: si cand s-au casatorit principii si principesele Romaniei te-ai uitat la nunta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu serios acuma...a fost si la tv? (anonimu anonim /hugz)

    RăspundețiȘtergere
  12. "dar au castigat cel putin 20". CUM???

    RăspundețiȘtergere
  13. si 2: mai gandeste te o data la ce ai zis cu principii si principesele Romaniei ca nu cred ca ai gandit o foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  14. @ anonim: "dar au castigat 20" era o metafora. deja spamezi

    RăspundețiȘtergere
  15. o metafora fara sens si fara fundament. deja bati campii

    RăspundețiȘtergere