marți, 12 aprilie 2011

Banii...ce-aduc?

De bani se leaga totul. Aproape totul. Destul de multe...

Si asta e pacat. E pacat ca, inca de la inceputuri, omul a fost sclavul lucrurilor. Razboaie pentru teren, razboaie pentru mancare, razboaie pentru petrol.

Razboaie pentru bani.

In ziua de astazi, banii chiar conduc tot. Da' munca nu ne place. Vorba unui fost coleg, daca am putea, am face toti scoala de musafiri, ca banii ne plac, dar munca nu.

De aici si dovada: cazinourile sunt pline, la loto premiul creste cu sutele de mii de euro, la bingo urnele dau pe-afara, iar jocurile de genu' Castigi in 60 de secunde au concurenti.

De fapt, chiar de la emisiunea asta se trage postu' actual. Un baiat pierde la o proba si isi pune mainile in cap. Pentru 5.000 de lei. Ai lui sanatosi, el sanatos, gagica-sa sanatoasa.

Dan Negru mareste dramatismu': "Cum Alex sa pierzi la ultimul pahar?". Ceva de genu' "Cum sa te sinucizi?" sau "Cum sa-ti vinzi copiii pentru trei borcane de zacusca?".

Cum? Uite simplu. Pierzi la cazino, asta e. Pierzi la jocuri, asta e. Pierzi bani in afaceri, asta e.

Nu uita, exista doar doua lucruri pe care banii nu le cumpara: sanatatea si dragostea. Iar fara astea, poti sa ai cati bani vrei.

15 comentarii:

  1. Mai exista dragoste in ziua de azi ? Greu de crezut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar fara bani in ziua de azi nu poti avea sanatate si dragoste :)(ForReaper)mai ales dragote..

    RăspundețiȘtergere
  3. cum zice el:))) dar cam asa e ca fara bani cam nimik nu poti face in ziua de azi

    RăspundețiȘtergere
  4. Banii ce aduc? Spalare de creiere in primul rand!
    "Fiinţele umane nu sunt bune sau rele ... ele trăiesc, în permanenţa combinând experienţele de viaţă care le-au influenţat. Calitatea unei fiinţe umane (dacă se poate vorbi de aşa ceva) depinde în principal de educaţie şi deci, de sistemul de valori în care a fost crescută." Iar de la spalarea pe creiere, banii aduc din ce in ce mai multe si complexe probleme cu care individul trebuie sa se lupte si sa fie "atat de bun" incat sa le "invinga" :)
    Peace!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu poti sa supravetuiesti in zilele de azi fara bani , pe zi ce trece tot ne bazam pe bani. Daca un amic iti recomanda ceva , tu din instinct il intrebi "Ce si cat costa?" .Niciodata nu vei putea lua ceva pe gratis , pana si viata . Cand ai o boala trebuie sa te tratezi si singurul tratament pe care trebuie sa-l faci costa ,logic. Cu dragostea nu mai zic ...Unde erau vremurile bune ? Where is the amish paradise ...?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Cosmin: dragostea adevarata n-o cumperi cu bani. uita-te la oana si pepe, la irinel cu monica...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cipi Niciodata nu mi-au placut vietile cotidiene ale vedetelor, mai ales creaturilor afisate de tine . Plus ca "dragostea" dintre alea doua cupluri nu a fost in primul rand dragoste ci niste planuri bine/proaste gandite ca sa faca rost de bani , that's all . Ar trebui sa fi naiv sa crezi ca acele doua cupluri s-au iubit O.o

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.youtube.com/watch?v=Ysv9vUdrwxE Asa este condusa tara noastra , Talmacean's style

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Cipi: si cosmin era ironic :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si anonimu anonim zice sa vapucati de munca! (anonimu anonim /hugz)

    RăspundețiȘtergere
  11. sanatatea tot o cumperi,pastilele operatiile shi alte chestii,dragostea shi pe aia o cumperi in ziua de azi dak nai bani pizdele nu te vor dakk nai mashina o fata nici nu se uita la tn bineinteles ca sunt shi exceptii dar sunt foarte,extrem de rare,deci in concluzie nu exista nimic ce banii nu pot cumpara dak vrei dragoste,sanatate,femei shi alte vrajeli munceste dar munce e cam grea asta e:D

    RăspundețiȘtergere
  12. @ vlad: daca o femeie se uita la tine pentru banii tai, inseamna ca nu te iubeste pe tine, ci iti iubeste banii

    gandeste-te de doua ori inainte sa zici ce-ai scris mai sus. iar unele faze ale sanatatii nu se cumpara cu bani. sanatatea pura nu o cumperi cu bani

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine vrea "sanatate pura" exista asa zisa casa Domnului unde puteti sa va pocaiti si alte minuni si e pe gratis , defapt pana si liturghia costa ..daca pana si biserica poate sa faca lucruri de astea . Eh, pentru unii probabil chestia asta e ceva normal . Sanatatea pura e la tara , departe de oras :) unde nu exista poluare in primul rand . Nu zic ca la tara nu este poluare , dar plm frate nu se compara cu aerul din oras . Mai ales un oras ca bucuresti unde se ridica smogu in fiecare zi deasupra orasului , "sanatate pe bani - moarte pe gratis"

    RăspundețiȘtergere