duminică, 13 martie 2011

Dezastru sau sfarsit?

Ce s-a intamplat in Japonia pare sa fie doar o picatura in paharul marilor necazuri mondiale care au avut loc in ultima vreme. Ca si amploare, desigur, putem zice fara doar si poate ca ce au patit japonezii este cu mult peste Revolutia din Egipt sau Razboiul din Libia. Dar pe mine, personal, toata calamitatea asta ma face sa-mi pun o intrebare:

Incepe sfarsitu' lumii?

Se spune ca la sfarsitul anului 2012, pe data de 21 decembrie conform unelor surse, lumea isi va vedea sfarsitul. Unii invoca motive fizice, altii religioase, altii astrologice, incat am ajuns sa cred ca toate ar putea fi adevarate.

1. Religia

Cica in decembrie 2012 vor veni calaretii Apocalipsei sa vesteasca sfarsitul lumii. Se aude si ca Dumnezeu va veni a doua oara pe pamant pentru a ne mantui pe toti.

2. Istoria

Calendaru' incas se incheie fix pe data de 21.12.2012, ceea ce i-a facut pe multi sa se sperie. Pana si filmu' intitulat sugestiv, 2012, urmeaza acelasi fir al logicii.

3. Fizica

Conform multor specialisti, cu sau fara ghilimele, polii magnetici ai pamantului au inceput un proces de inversare, care, spun ei, va fi fatal planetei. De asemenea, exista ipoteza ca, odata cu inversarea acestor poli, exploziile si furtunile solare nu vor mai avea niciun obstacol din a distruge complet pamantul.
4. Al treilea razboi mondial

Al treilea razboi mondial, care ar fi ultimul din istoria omenirii, s-ar presupune ca ar porni de la popoarele orientale (arabe, pe limba altora). Afganistan, Libia, Irak, Egipt?

5. Dezastrul nuclear

Asta e o idee mai veche, care apare in multe filme: dezastrul nuclear curata planeta, fara sa mai lase supravietuitori sau, daca lasa, intr-un numar mic. Japonia 2011...

Daca stam sa punem la calcul si aparitia crizei de alimente, care cica s-ar instala peste cativa ani, avem motiv plauzibil sa credem in venirea sfarsitului lumii? Cine are dreptate? Cine nu?

Oare chiar suntem niste pioni care nu au cum sa-si controleze soarta?

13 comentarii:

  1. sigur suntem niste pioni care nu-si pot controla soarta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am gandit si eu la asta!dar dc sa imi inec creierul in ganduri negre chiar daca sunt adevarate si sa irosesc timp!Nu avem ce sa facem daca mi sar ivii o ocazie sa ajut as faceo dar din pacate sau din fericire sunt prea putin important in tot acest "joc"!Asa ca cu Dumnezeu inainte ce-o fi o fi!

    RăspundețiȘtergere
  3. doamne ce tampenie de edit.. ! vai vai.

    RăspundețiȘtergere
  4. ei nu stiu exact ce putem face, decat sa traim, sa speram, sa ne rugam si pentru cei mai pesimisti sa isi faca toate poftele pana atunci. hai ca pana pe 21 decembrie mai avem aprox 2 ani e ceva.
    Lasand gluma la o parte chear ca au inceput ale naiba premonitii sa se adevereasca, oricat le ignori, tot sunt acolo. Dar numai dumnezeu stie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti prea credul.. Parca te-ar fi platit cineva sa postezi asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ gabi: nu-mi vand eu posturile atat de ieftin

    RăspundețiȘtergere
  7. ciprian, egiptul e tara araba?:)

    RăspundețiȘtergere
  8. In Egipt se vorbeste araba!
    @Cipi: Asteptam noi posturi

    RăspundețiȘtergere
  9. @ anonim: daca sunt musulmani, ma gandesc ca nu sunt tocmai portughezi :d

    RăspundețiȘtergere
  10. @Cipi-Scuza interventia dar si o parte din turci sunt musulmani dar nu sunt arabi la fel de bine cum o parte din arabi sunt mahomedani deci nu sunt musulmani.
    Nu are nimic a face musulmanii cu arabii.
    Musulmanii aprtin unei credinte si arabii unei natiuni.
    Bine ,noi am inteles ce ai vrut sa zici dar daca tot despicam firul in patru macar sa ajungem la un consens.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ sorin + anonim: da, mea culpa. am generalizat dar vorba lui Sorin: ati inteles ce-am vrut sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  12. de sorine nu prea stii tu ce vorbesti acolo... mahomedan=musulman, mai cauta in dictionar daca nu ma crezi. Iar arabii nu sunt o natiune, sunt o populatie, pt ca exista tari cu populatie araba, sau poate ai mai auzit si tu de lumea araba, care nu se refera numai la Arabia Saudita... Si arabii in general sunt musulmani asa ca mai documenteaza-te. Doar arabii astia de prin europa or fi trecut cativa la alte credinte, dar nu am auzit sa fie prin Egipt sau prin Maroc vreun arab crestin sau arab budhist.

    RăspundețiȘtergere