joi, 6 august 2009

Cu asta defilam

Prostia romaneasca pare sa cuprinda din ce in ce mai multi. Oameni! Mi se pare ca nu e o boala, ci o trasatura nationala. Exista si exceptii. 

In troleu. Caldura incredibila. Scaune ocupate. Aer conditionat defect. Doua scaune libere in spate, din cele patru, intre care statea un om urat la aspect, care parea mai degraba homeless decat prezentabil.

Decid sa stau in picioare. Ma uit pe geam. Aud deodata : "De ce ma faci tu pe mine tigan? Ce, esti mai roman decat mine?". Ma uit. Omu' se certa cu o femeie pentru ca, vezi Doamne, ar fi zis copilu' ca nu sta jos langa tigani. Omu' s-a simtit si a pornit scandalu'. Initial, argumentele sale pareau chiar elevate: "Sunt tuns, sunt barbierit, am unghiile taiate, sunt curat, daca sunt bronzat nu inseamna ca sunt tigan". Femeia ii replica pe un ton enervant "Da, dom'le, daca te simti e treaba ta. Copilu' meu nu te-a facut tigan. A zis ca nu sta acolo ca e soare".

Dupa doar patru ore de somn, pe caldura si cu tipete in spate imi venea sa lesin. Imi vad de treaba, poate poate tace. Partea a doua: "Ce, daca sunt tigan inseamna ca pot sa te injur" si ii tranteste o urare de bine pentru familie, ca deh, ca la romani. 

Mai intervine un om, se cearta cu ala, femeia tipa, copilu mic, gras si enervant tace si asculta, eu tac, se mai baga o pensionara care zice ca o doare capu' si indeamna la calm. Femeia nu asculta, rage, tipa, barbatu' tipa, flegmeaza, injura, oamenii plang, se vaita, rad, eu pocnesc. Cobor, coboara si femeia, se injura, se jignesc, se mai baga 3 "curajosi" dupa ce coboara femeia si striga dupa ea, iar, CULMEA, copilu' (ca aschia nu sare departe de trunchi) incepe sa strige "BOULE" cu o ura pe care n-am mai vazut-o nicaieri, mai mai sa-l scuipe.

Si, deci, ma mai miram de ce se purta lumea urat cu mine in Moldova cand auzea ca sunt bucurestean...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu