luni, 23 mai 2011

Chiar toate blogurile?

La nivel statistic exista, probabil, milioane de bloguri in Romania (unii au doar unul, altii au cate 10, ca se plictisesc), da' foarte putine reusesc sa integreze interesantu' cu placutu' si calitatea. Ce-i drept, nici eu nu stiu cat de des am reusit asta, da' cat timp lumea ma critica, inseamna ca sunt citit.

Ca sa fac trecerea la subiect, pentru a-mi ridica blogu', am apelat la diverse platforme si portaluri de specialitate, care sa ma ajute sa scriu mai bine, sa ma fac cunoscut si sa socializez cu altii mai priceputi. Ca sa ajungem la destinatie, va vorbesc despre www.toateblogurile.ro.

Nu e usor sa faci ce-au facut oamenii astia: pornesti de la 0 cu dorinta de a strange o comunitate de bloggeri si bloguri, risti sa apara si calitate, dar si cantitate si, totusi, nu faci discriminari inutile, ci doar exceptii de bun simt (de genu' ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii!)

Eu cand m-am inscris in toateblogurile nu prea era cine stie ce. Prin august 2009 m-am gandit sa ma alatur si eu comunitatii si sa vad ce pot sa mai invat. Si am invatat!

Gasesti in catalogu' lor tot felul de bloguri, din care poti sa te inspiri sau la care iti dai seama ca ai putea TU sa adaugi ceva. Poti sa comunici cu altii, sa iei legatura cu ei, sa faci schimb de link-uri, sa fii blogger in adevaratu' sens al cuvantului.

Si stiu ca, inainte sa repornesc blogu', am primit un mail de la ei, intitulat (redare cu aproximatie): Iti multumim!

Si-mi multumeau ca i-am ajutat sa creasca si sa ajunga la cota lor actuala: 12.488 membri, 171.553 postari si 10.960 bloguri (nu includem si alte statistici, ca nu asta ne intereseaza). Mai pe scurt, amploarea acestei platforme a crescut continuu si probabil ca va creste in continuare.

Ce apreciez la ei:
- au demarat de o vreme incoace (probabil 6 luni daca nu ma insel) o campanie de promovare si fidelizare a bloggerilor lor, care ii ajuta sa-si formeze nucleul pe marginea caruia se vor dezvolta
- ajuta la promovarea bloggerilor "tineri" (nu neaparat ca varsta, ci ca experienta) catre alti bloggeri, si stim bine (sau stiu doar eu) ca promovarea reciproca intre bloggeri este cea mai buna

Ce nu-mi place la ei:
- cum sunt un spirit oarecum elitist, din anumite puncte de vedere, ar putea face o selectie in privinta blogurilor din catalogu' lor (calitate, nu cantitate)
- faptul ca au un portal destul de incarcat si pe care ochii iti fug in mai multe directii.

Cat despre impresia generala: clar, pentru intentie si efortul depus, merita un 10 cu felicitari, iar minusurile pe care le-am mentionat deja nu cred ca-i scad mai mult de doua puncte.

Cu perseverenta si continuitate, probabil ca se poate inalta intr-un timp scurt la un nivel national considerabil, doar sa nu candideze administratoru' sef la presedintie...

13 comentarii:

  1. chiar ca.bravo pentru ce? :)) il incurajati sa continue sa posteze tampenii pe internet

    RăspundețiȘtergere
  2. @ toti: de acord, bravo pentru ce?
    @ ultimu' anonim: posteaza-mi mie cva ce nu e tampenie, daca binevoiesti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. discutia voasta de la comentarii e o tampenie de asemenea :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Doar unui anonimu (anonimu anonim /hugz)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ toti: eu va inteleg nemultumirile, dar condica de reclamatii nu avem

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa avem! (anonimu anonim /hugz , plec dupa tortze!)

    RăspundețiȘtergere
  7. ))) foarte adevarat! e ca si cum ai promova casino online pe un toateblogurile. normal ca o data ce e calitatea pusa in joc, nu mai ai nevoie de astfel de promovari. calitatea sare in ochi si cucereste vizitatorul)

    RăspundețiȘtergere