miercuri, 30 martie 2011

Saracii romani bogati

Luxu', pentru Romania, e inca ceva nedovedit, care nu are o definitie fixa, care poate fi terfelit dupa bunul plac si care nu respecta nicio regula, nici macar pe cea a bunului simt.

Adica, mai pe romaneste, suntem niste tarani!

Un domn mi-a zis o data: "romanu' in loc sa dea 40 de lei pe un pahar de vin de calitate, care se degusta, care e net superior celui de comert, prefera sa-si ia 3 beri si sa termine balciu'".

De acord, nici eu n-as da atatia bani, pentru ca n-am. Da' ce ne facem cu aia care au?!

Aia care au sa fie sanatosi. Revenim la aia care n-au, dar care vor sa para ca au! Adica FENOMENU FITZA:

-12 ziua, Mercedes nou, curat, spalat. Soferul: imbracat in training cu nationala Romaniei (
noroc ca am batut Luxemburgu')

-3 dupa-amiaza. Colegii zic ca se duc pe Dorobanti sa bea un suc, dar nu te invita, pe motiv ca te vad mai sarac. Ai 15 lei la tine, banii din care ar trebui sa te tunzi, da' te duci cu ei doar sa le demonstrezi ceva. 15 lei un suc la 0.25, n-ai bani nici de bacsis, da' macar le-ai demonstrat ca ai bani.

-1 noaptea. Esti in club si simti ca ti s-a rupt cureaua. Ti s-a rupt cureaua? Cureaua ta CK? Pai daca o porti zilnic, de doi ani de zile, cred si eu...

-5 dupa-amiaza. 3 oameni stimabili la restaurant la masa, fiecare cu o apa. Ai zice ca fac afaceri, dar dupa o ora, tot cu apa aia stau. Parca nici costumele lor nu par asa noi, la a doua vedere. Au facut impresie...

-8 seara. Youtube, filmulet cu un businessman care isi spala Lamborghini-ul pe bulevard, cu galeata si buretele. A...n-are nici burete, iar apa e luata de la fantanile arteziene.

DE UNDE PANA UNDE?

Stiu cum zicea bunica-mea: "hainele noi le tii de ocazie, sa vada lumea ca ai bani". Sa vada, sa moara dusmanii, sa crape, sa dea piranha-n ei, fara numar!!

Va zic un lucru: intre impresie si realitate e o linie foarte fina. Multi nici nu isi dau seama cat de fina e.

P.S.: Da' oricum, vestea buna e ca am facut un calcul si nu mai am nevoie decat de 99.900 de euro sa-mi iau Mercedes. Sa vezi atunci impresie!

marți, 29 martie 2011

FAQ





Scurt si la obiect:
Care e cheia fericirii?



vineri, 25 martie 2011

Nu te duci bine

In Bucuresti, la cate strazi si stradute exista, nici hartile nu le acopera pe toate. Si atunci ce faci?

Intrebi oameni.

GRESIT!

Cea mai proasta idee, in afara de a merge cu scuterul pe Magheru, este sa ceri indicatii in Bucuresti. Logic, cum nimeni nu stie niciodata sigur unde e locu' pe care-l cauti, intrebi a doua persoana. Si incepe circu'!!!

Dovada vie: astazi am zis sa intreb frumos, pe o doamna aparent respectabila, daca stau in statia in care trebuie. Si a inceput:

C: "Aici e statia lu' 117?"
D: "Da"
C: "Si cate statii trebuie sa merg sa ajung pe 11 iunie?"
D: "A pai mai bine o luati pe jos pe acolo".
C: "Pe acolo? (aratand catre o intersectie cu 3 strazi)"
D: "Da, da (pe acolo, pe alea 3 strazi). Da' mai bine mergeti acolo (????) si luati 32 si coborati la a 3a statie. Da' unde vreti sa ajungeti?"
Intre timp intervine un domn care imi zice, din spate, "cobori la a doua", dar zic sa termin discutia cu doamna, din bun simt.
C: "..la 11 iunie cu Principatele Unite"
D: "Aaa. Nu stiu domnule".
C: "Multumesc..."
D: "Da' puteti sa luati 232 si sa coborati la Dinu Lipatti, ca acolo sigur vreti sa ajungeti"
C: "Nu stiu unde e Dinu Lipatti"
D: "Stati linistit, ca acolo merg si eu, suiti-va cum va zic".

In fine, am luat-o cum am vrut eu si am ajuns mai departe decat trebuia. De-abia dupa ce am coborat din autobuz mi-am dat semaa ca nu ajunsesem bine. Urmeaza partea a doua!!!

Vad o doamna...respectabila si mai intreaga la minte...si ii cer indicatii. GRESIT!

C: "Nu va suparati, cum ajung pe Principatele Unite?"
D2: "Pai luati 32 de dupa colt, coborati dealu' si mergeti pana acolo"
C: "Acolo unde?"
D2: "Acolo, unde vedeti antena aia (CARE ANTENA?)"
C: "Am inteles. Da' eu stiam ca e pe aici"
D2: "Nu, stati linistit, mergeti pana acolo, ori cu tramvaiu', ori pe jos, pana ajungeti la tribunal"
C: "Am inteles... (dupa o pauza scurta). Doamna, acolo e Natiunile Unite"
D2: "Da!!!! (cu o privire de genu' BRAVO)"
C: "Eu am zis Principatele Unite"
D2: "Aaa, nu stiu"

Si am intarziat. Plin de dobitoci!!!!

marți, 22 martie 2011

Inamicu'

Scrisoarea imaginara a unui roman obisnuit:

"Sunt un roman obisnuit si am descoperit ca lumea in Romania e tare rea. Am si prieteni, dar si dusmani. Uuf Doamne cati dusmani am.

Da' cel mai periculos e unu' pe care-l intalnesc in fiecare zi. Ma trezesc, el e acolo, ma pregatesc sa plec, el e acolo. Pana si nevasta-mea a inceput sa-mi vorbeasca despre el.

Mie mi se pare ca e venit din partea diavolului, fiindca toata lumea zice ca daca o sa ma imprietenesc cu el o sa ma placa lumea, o sa se aseze fete frumoase langa mine in autobuz si lumea n-o sa se mai enerveze cand o ating.

E trist rau de tot. Inamicu' asta parca i-a sunat pe toti si i-a convins sa nu mai stea de vorba cu mine. La birou, toate cubicle de langa mine au fost eliberate, de parca as avea rubeola. Ce dracu' ma? Ce-aveti cu mine?

Ce ma sperie mai rau e ca are niste obiecte metalice, cu care cred ca-mi poate face rau. Nu e el foarte inalt, e scund asa, da' ma sperie rau. Si parca prea se intampla astea toate deodata.

Il cheama DUS. Si am auzit ca nu sunt singuru' care are o problema cu el!

Oricum, daca imi mai zice multa lume despre el, cred ca ma sinucid. Sau il demontez..."


Va rog, de dragu' meu si al celorlalti calatori din autobuz/metrou, nu va certati cu dusul.

Apa calda nu va e dusman!



sâmbătă, 19 martie 2011

Romanii au talent?

Aseara a fost clar episodu' meu preferat din Romanii au talent.

Astia
si asta mi-au placut. Sunt buni.

Da' astia parca mi-au placut mai mult:


Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

joi, 17 martie 2011

Povestea anului

Am o groaza de cunostinte si prieteni, dar dintre toti, doar unu' a patit chestia asta:

Prietenu' : "Frate, eram la munca, imi faceam treaba, eram si eu adormit ca stii ca incep dimineata devreme si eu nu-s genu' ala care sa munceasca dimineata. In fine, stateam degeaba, nu stiu ce, si apare la un moment dat la birou colega aia a mea buna, de care ti-am tot zis.

Si vine ea, ma saluta buna buna, nu stiu ce. La la, bla bla. In fine, ma intreaba daca merg la o cafea si o tigara. Zic hai.

Ma duc cu ea, fac cafea, da' era extrem de tacuta. Stiam ca n-am cum sa fiu cu ea, oricat ar fi de buna, asa ca-mi devenise simpatica si chiar ne intelegeam bine. O intreb "ma esti bine?" si zice sec ca da.

In fine, ne asezam, aprindem tigarile, bem cafelele, da' ea tot tacea. Nu zicea nimic ma, stii ce-i aia?

Ma rog, si o intreb iar daca n-are nimic. Si femeia imi zice, trista asa, "a murit taica-miu". Abia dup-aia mi-am dat seama ca era si imbracata in doliu si ca e chiar nasol ce se intampla. In fine, ne ridicam sa ne ducem fiecare la birou' lui si parca o vad si mai abatuta..."

Eu : "Si ce-ai facut ma??" zic.

P : "Am luat-o-n brate ma. Na, ca prieten, ca si coleg, ca nu te dai la cineva la faze d-astea".

Eu : "Pai si..."

P : "Stai ma, zice el, ca acuma vine faza. Si o iau in brate. Deci asa prost ca mine n-ai mai vazut. Stii ce s-a intamplat cand am luat-o in brate?"

Eu : "...?"

P : "S-a trezit proletaru'..."

Eu : "...?"

P : "A cantat fanfara..."

Eu: "...?????"

P : "S-A STRIGAT BINGO FRATE"

Eu : "NU TE CRED"

Nici pana acuma nu-mi vine sa ma opresc din ras!

miercuri, 16 martie 2011

Ahtiati dupa reduceri?

V-ati intrebat vreodata de ce tot apar tot felu' de site-uri gen Fundeal, Groupon, Zumzi, BestDeal si alte ZECI pe internet?

V-ati intrebat de ce promoveaza ei reducerile bomba, de peste 50%, in continuu, de aproape un an incoace?

Pentru ca poporu' roman e zgarcit!

Sau sarac, depinde cum vreti s-o luam.

Si, de fapt, de ce sa fiu ipocrit: si mie imi place sa cumpar la reduceri, de acord. Si, teoretic, din toate afacerile astea toata lumea iese castigator.

GRESIT!

Romanii sunt ahtiati dupa reduceri, dupa mocaciuni, chestii gratis si alte alea. Stiu si eu, din experienta proprie, cate sute de oameni stau zilnic pe internet si cersesc voturi pentru concursuri, ca si cum viata lor ar depinde de o excursie de 3 zile in Caraibe sau de un aparat de cafea marca Finxung.

Reducerile prind bine, nici nu mai stii pe care sa te uiti, primesti mail-uri in prostie.

Da' va intreb, ca simplu spectator, de cate ori v-ati intors in unul din locurile in care ati mers la reduceri? De cate ori v-ati mai dus la Car Wash, unde e 30 de lei spalarea, dupa ce v-ati spalat o data masina cu 3 lei?

Pe bune, de cate ori?!

Chiar asa nu putem si noi sa nu mai vanam reducerile si chestiile moca? Ca doar de aia se omoara oamenii cand se dau mici gratis in campaniile electorale!!!

Romanii castiga, afacerile gen Fundeal castiga, dar oare afacerile care fac reduceri ce castiga?

duminică, 13 martie 2011

Dezastru sau sfarsit?

Ce s-a intamplat in Japonia pare sa fie doar o picatura in paharul marilor necazuri mondiale care au avut loc in ultima vreme. Ca si amploare, desigur, putem zice fara doar si poate ca ce au patit japonezii este cu mult peste Revolutia din Egipt sau Razboiul din Libia. Dar pe mine, personal, toata calamitatea asta ma face sa-mi pun o intrebare:

Incepe sfarsitu' lumii?

Se spune ca la sfarsitul anului 2012, pe data de 21 decembrie conform unelor surse, lumea isi va vedea sfarsitul. Unii invoca motive fizice, altii religioase, altii astrologice, incat am ajuns sa cred ca toate ar putea fi adevarate.

1. Religia

Cica in decembrie 2012 vor veni calaretii Apocalipsei sa vesteasca sfarsitul lumii. Se aude si ca Dumnezeu va veni a doua oara pe pamant pentru a ne mantui pe toti.

2. Istoria

Calendaru' incas se incheie fix pe data de 21.12.2012, ceea ce i-a facut pe multi sa se sperie. Pana si filmu' intitulat sugestiv, 2012, urmeaza acelasi fir al logicii.

3. Fizica

Conform multor specialisti, cu sau fara ghilimele, polii magnetici ai pamantului au inceput un proces de inversare, care, spun ei, va fi fatal planetei. De asemenea, exista ipoteza ca, odata cu inversarea acestor poli, exploziile si furtunile solare nu vor mai avea niciun obstacol din a distruge complet pamantul.
4. Al treilea razboi mondial

Al treilea razboi mondial, care ar fi ultimul din istoria omenirii, s-ar presupune ca ar porni de la popoarele orientale (arabe, pe limba altora). Afganistan, Libia, Irak, Egipt?

5. Dezastrul nuclear

Asta e o idee mai veche, care apare in multe filme: dezastrul nuclear curata planeta, fara sa mai lase supravietuitori sau, daca lasa, intr-un numar mic. Japonia 2011...

Daca stam sa punem la calcul si aparitia crizei de alimente, care cica s-ar instala peste cativa ani, avem motiv plauzibil sa credem in venirea sfarsitului lumii? Cine are dreptate? Cine nu?

Oare chiar suntem niste pioni care nu au cum sa-si controleze soarta?

sâmbătă, 12 martie 2011

Scuze

Mi-e prea somn sa postez azi, ca n-am dormit decat 4 ore azi noapte. Scriu ceva maine.

joi, 10 martie 2011

Esti pitipoanca

Acum cateva zile, o doamna de nota 10 mi-a zis "Ai grija la cotoharle si alte alea, ca vor doar bani si nici nu stiu sa faca nimic".

Unii ar zice ca intre fitoase, cotoharle si pitipoance nu ar fi nicio diferenta, dar eu vreau sa-i contrazic. Altii nici nu stiu ce e aia o pitipoanca.

Eu zic asa:

- iti faci poze aproape dezbracata in oglinda, dupa care le postezi pe hi5 => esti o pitipoanca
- umbli cu ochelari de soare in mijlocul iernii, fara sa fie soare afara => esti o pitipoanca
- te dai cu gloss/ruj pe buze, dupa care iti faci 300 de poze si le postezi pe facebook => esti o pitipoanca
- iti tragi aere de Dorobanti, desi doar ii sugi pe altii de bani => esti o pitipoanca
- umbli cu fake-uri Louis Vuitton si Gucci si pretinzi ca esti o diva => esti o pitipoanca
- pretinzi ca esti "finuta" si "stilata", dar injuri ca la usa cortului => esti o pitipoanca (daca pretinzi ca ai si TALENT, nu mai e niciun dubiu)
- te dai cu 30kg de fond de ten, pana ai fata maro, desi pielea ta e alba => esti o pitipoanca
- ti-e rusine sa te sui in Logan sau Cielo, dar AUDI iti face cu ochiu' => esti o pitipoanca
- stai cu un barbat doar pentru banii lui => esti o pitipoanca
- zici ca nu suporti manelele, dar acasa te rupi pe guta => esti o pitipoanca

Asa ca daca te simti jignita de ce am zis, cred ca stii in care categorie te incadrezi.


marți, 8 martie 2011

Top 10 cele mai inutile lucruri

10. Masinile romanesti de politie

Sunt ca taxiurile: te duc prin toate gropile, soferu' asculta doar ce vrea el si nu stii cine a mai stat pe acolo inainte sa se faca o curatentie. Diferenta e ca nu te duc unde vrei tu.

9. Pozele cu Anca Pandrea si Iurie Darie

Nu stii la ce ma refer? Pofta buna!

8. Apendicele

Ti-e frica toata viata de o operatie de apendicita si tocmai cand incepe sa nu-ti mai fie, te ingrasi si mori in timpu' operatiei.

7. Emil Boc

Domnule Presedinte, sa stiti ca exista joystick-uri si mai mici si mai ieftine decat Domnul Boc.

6. Casele de pariuri

Pun pariu ca 7 bilete din 10 pe care le pui nu iti ies. Pun al doilea pariu, ca din alea 3 care iti ies, doua nu iti acopera paguba de pana acum.

5. Cocalarii

Baaa, ne pierdeti timpu' ma!

4. Stirile mondene

Bravo. Iubeste-le in continuare. S-ar putea sa ajungi sa ai un IQ mai mic decat port eu la pantofi.

3. Cosurile de gunoi

Ce dreacu' sa stai sa cauti un cos de gunoi? Lasa ca se repara singur mediul!

2. Bunul-simt

Ba, daca nu-l are nimeni, inseamna ca e ceva gresit la el.

1. Misoginismul

Nimeni nu-i misogin pe deplin. Daca nu-ti plac femeile, inseamna ca esti gay.

Si cat despre femei, La Multi Ani tuturor! Sa aveti parte de tot ce va doriti in viata. Bucurati-va de ziua asta, ca pana anu' viitor nu mai pupati zi asa frumoasa.

duminică, 6 martie 2011

Dictatorii si facebooku'

De mult v-o pregatesc p-asta. (click pe imagine pentru zoom)





vineri, 4 martie 2011

Spalati-va si nu va imprumutati!

Azi am auzit cele mai mari baliverne dintotdeauna.

CELE MAI MARI!!!!

In primu' rand, zicea Gainusa la radio ca cica Romanii au redus din cheltuieli facand economie de apa. Cum adica?

Adica romanii se spala mai rar, trag apa mai rar, de exemplu dupa 3 sesiuni de pipi.

Nu va mint! Si asa simteam in RATB (in comparatie, Metrorex pare de lux) de la homelessi si nu numai. Uite, sursa o gasiti aici.

In al doilea rand, stirile nu ma impresioneaza. Sunt prostii. Zilnic mai moare una violata, mai fura unu' cate-o gaina sau mai stiu eu ce.

Da' asta nu poate trece neobservat. Fiti atenti:


BISERICA VA INCEPE SA ACORDE IMPRUMUTURI. Am vazut la Pro Tv. Era ceva de genu' asta:

- suma maxima: 5000 ron
- numar giranti: 2
- Perioada de rambursare: 2 ani
- dobanda: 6%

Nu am reusit sa gasesc articolul pe ProTv.ro, dar va garantez ca a fost stirea asta la televizor. Da' e bine ca pe prima pagina erau vreo 10-15 stiri cu divortul lui Irinel si Monica, subiect de importanta nationala.


O prostie!!!!!!!!!


Oricum, in alta ordine de idei, am schimbat pagina de muzica si am facut-o mai usor de folosit.

Enjoy!


joi, 3 martie 2011

Iarasi scurt

Nu am chef de texte lungi. Poate in weekend.

Da' stiu ca va plac astea:

1. Dobitoc

2. Si mai dobitoc

3. Extrem de dobitoci (de fapt astia chiar sunt tari)

Enjoy!


miercuri, 2 martie 2011

Diverse, vi le zic pe scurt

N-o mai dau in diverse:

1. In loc de Boltz:

Cica "Roman Numerals". Daca ai de baut, joaca-l.

Regulile aici.

2. 1 Martie

Doamnelor (si domnisoarelor), La Multi Ani! pentru ieri. Sa fiti iubite! Manca-v-ar Cornel Pasat...

Sau Nikita...Fiecare dupa posibilitati...

3. Uite asta

Nu-s eu cu pozele artistice, da' asta e misto.

4. Multitask

Ce joc infect.

5. Pentru ca pot

FRIEND: What did the doctor say?

ME: Not supposed to lift anything heavy so I have to start sitting down when I pee. (Traducere aici)

P.S.: Sper ca n-ai vrut traducere...

Enjoy!